Кои алуминиеви радиатори е по-добре да изберете – сравнение на видове, характеристики и дизайн

Отоплителни устройства, изработени от алуминий с красив външен вид, те не са много скъпи, а по отношение на топлопредаването изцяло заеха водеща позиция сред всички отоплителни устройства. Те се произвеждат от голям брой фирми и всички имат свои собствени дизайнерски характеристики, които трябва да знаете. Ето защо в тази статия ще разгледаме кои алуминиеви радиатори са по -добри и ще сравним техническите им характеристики.

Технически характеристики на съвременните алуминиеви радиатори за отопление

Какъв тип алуминиеви радиатори е по-добре да изберете – отлят или екструдиран? Радиаторите от отлят тип имат по-висока цена. При тяхното производство всяка секция се отлива под налягане от алуминиева сплав – силимин. Тази сплав съдържа до 12 процента силиций (за здравина). Всички връзки на отделните елементи се правят чрез заваряване в атмосфера на инертен газ. Производственият процес прави тези алуминиеви радиатори изключително издръжливи. Радиаторите с необходимата топлинна мощност се образуват от отделни секции. Инжекционно формован радиатор е един наистина добър избор. Неговите плюсове са следните:

– Надеждност и плътност на връзките.
– Възможност за промяна чрез добавяне или изваждане на секции.

За да се намалят разходите за производство на алуминиеви радиатори се използва така известният метод на екструзия. Частта не се излива, а се изстисква върху екструдер под повишено налягане. След това се притиска с горния и долния колектор и така се отливат. Композитното лепило често се използва за съединяване на частите на батерията, което прави крайния продукт още по-евтин. Алуминиевите радиатори имат много плюсове и са един перфектен избор, който ще осигури нужната топлина във всеки дом. В магазин за алуминиеви радиатори БгМайстор ще намерите голямо разнообразие от много модели радиатори, подходящи за всеки размер на помещението и всеки дизайн на интериора. За още по-голямо удобство можете да посетите и онлайн магазина ни за алуминиеви радиатори.